top of page
Lantbruk .jpg

Solenergi för lantbruk

Med solceller produceras förnybar energi som bidrar till en hållbar framtid för lantbruket och vår planet.

Solen står som högst när
elen behövs som mest

Under den period på året som de flesta lantbruken är uppe i sin högproduktion och är i extra stort behov av energi, ja då lyser också solen som mest. På de flesta lantbruk finns det stora byggnader där man kan sätta upp solcellsanläggningar. Förutom att producera hållbar el (och hjälpa till att rädda världen) kommer en solenergianläggning att vara till hjälp för att minska driftkostnaderna för lantbruket.

Fler och fler elbolag ser även fördelen med att nyttja de ytor som lantbruken har på sina tak för att producera solel som elbolaget kan köpa in, ofta till fast pris och under ett längre avtal. Elbolaget kan därigenom erbjuda hållbar, närproducerad solel till sina övriga kunder.

Solpaneler sätter tomma ytor i arbete

När man väljer solpaneler till sitt jord- eller lantbruk vill man hitta balansen mellan pris, effekt och kvalitet. Ofta finns det mycket mark och ytor tillgängliga, vilket gör det vanligare att använda sig av solcellspaneler med något lägre effekt till ett lägre pris.

Lantbruk brukar ha många stora öppna marker och byggnader med stora takytor. Därför kan man nästan alltid hitta ett optimalt ställe för en snygg och effektiv integration av solpaneler.

Varför ska man installera solpaneler på lantbruk?

Vi levererar helheten

Vi är en komplett partner när det gäller solenergilösningar. Vår målsättning är att göra det enkelt och smidigt för våra kunder att investera i grön teknik genom att erbjuda en unik kundresa där all dokumentation och hantering säkerställs och levereras på ett smart och integrerat sätt - allt på ett ställe, helt enkelt! 

Solceller

Kontakta oss för en kostnadsfri solenergioffert!

bottom of page