top of page

Besök i första smarta VästkustStugan!

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.74″ custom_padding=”%22%223px|0px|41.3438px|0px|false|false%22%22″][et_pb_row custom_padding=”7px|0px|20.6719px|0px|false|false” _builder_version=”3.10.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://www.compare-it.se/wp-content/uploads/2018/11/trubaduren-155_vastustvillan.jpg” _builder_version=”3.10.1″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.10.1″ text_text_color=”#3b3b3b”]

Under förra veckan besökte Compare-IT tillsammans med VästkustStugans Inköpschef Jörgen Nilsson och Marknadschef Leif Litzell den första smarta VästkustStugan! Byggteam och elektriker var på plats i huset utanför Borås och vi fick även träffa husköparna Cecilia och Simon. Planerad inflyttning är under första delen av november.

Det hus man valt är ett kataloghus, modell Trubaduren 155, med egna anpassningar. Flexibiliteten att kunna utgå ifrån en husmodell och sedan göra egna ändringar var helt avgörande för Cecilia och Simon vid val av hustillverkare. Simon berättar att egentligen reflekterade de inledningsvis inte så mycket över att de skulle få smarta funktioner i sitt nya hus men tilltalades av den ökade tryggheten och säkerheten såsom att vattnet stängs av när man inte är hemma och att huset automatiskt tänds upp vid brand. Däremot väcktes ett intresse för smarta hem och de började läsa på vad man skulle kunna göra och hur de på sikt kan anpassa och komplettera lösningen efter egna önskemål. Paret valde till det större paketet med utökat antal styrningar och fler dimrar. Förutom gemensamma utrymmen innefattar denna lösning även styrning i sovrum och groventré, fler styrda uttag (inklusive uttag utomhus) samt ytterligare två stycken förprogrammerade dimrar. Systemet är förprogrammerat så att allt fungerar direkt efter installation och driftsättning. Utifrån möblering och önskemål, kan Cecilia och Simon enkelt via Mina Sidor flytta sina dimmerfunktioner och/eller utöka antalet dimrar i sitt nya hus samt göra egna programmeringar och anpassningar. Vi önskar Cecilia och Simon all lycka till med sitt nya smarta hus och hoppas få återvända till dem när de bott in sig!

VästkustStugan (med varumärket Västkustvillan och dotterbolaget Borohus AB) erbjuder sedan 1 juni 2018 Compare-IT:s smarta hem lösning som standard i alla sina styckehus och som tillval i sina projekthus. Första leveransen till VästkustStugan radhusprojekt Långströmsparken med 50 stycken 2-plans radhuslägenheter på Hisingen i Göteborg skedde i augusti och nästa delleverans gick ut i oktober. Planerad leverans av återstående styrsystem till de 30 radhusen är under november.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Комментарии


bottom of page