top of page

LB-Hus sätter smartstandard för svenska villor.

[et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.10.1″ custom_margin=”0px|||” custom_padding=”0px|||”][et_pb_row _builder_version=”3.10.1″ custom_margin=”0px|||” custom_padding=”0px|||”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.10.1″ text_text_color=”#3b3b3b”]

LB-Hus har valt Lundabaserade Compare-IT för sina smarta hem.

LB-Hus är en av Sveriges mest kända småhustillverkare med en lång historik i svensk villabyggnation. I samband med sitt 60-årsjubileum lanserar LB-Hus smarta hem som standard för alla sina villor. LB-Hus är därmed den första svenska hustillverkaren som erbjuder smarta hem lösningar som standard. Att LB-Hus tar täten i smarta hem racet ligger väl i linje med LB-Hus produktstrategi att vara det bästa alternativet inom prisvärdsegmentet – med priser i nivå med lågpris och lösningar som premiumsegmentet. Hittills har professionella smarta hemlösningar främst installerats i premium villor. Nu blir smarta hem lösningar tillgängliga för en betydligt bredare målgrupp.

LB-Hus har valt lundabaserade Compare-IT som sin samarbetspartner. Compare-IT:s vision är att alla hem skall vara smarta och samarbetet med LB-Hus är en viktig milstolpe på vägen. LB-Hus har valt Compare-IT:s nya produkt för smarta hem och lägenheter: Home Line™. Home Line™ är fullt optimerad för smarta villor och lägenheter och med en kostnads- och prestanda nivå som öppnar helt nya möjligheter. Tills nu har det varit svårt för husbyggare att kostnadseffektivt och driftsäkert kunna erbjuda ett smart hem till en bredare målgrupp. Compare-IT har löst detta genom att paketera och förprogrammera all funktionalitet i en och samma produkt. Elinstallationen blir enkel för alla elektriker att utföra och någon programmering krävs inte. Småhustillverkaren vet med säkerhet att samma funktionalitet erbjuds till alla kunder – alltid.

”Under produktutvecklingen har våra ledord varit ”säkra och intuitiva lösningar som skall vara busenkla att använda”. Det har vi lyckats göra verklighet av och samarbetet med LB-Hus känns fantastiskt kul. LB-Hus är inte bara först med att erbjuda smarta hem som standard, man tar även ett steg längre och erbjuder samverkan mellan husets tekniska system som Nibe pannor och NorDan digitala lås. Eftersom LB-Hus är ett etablerat varumärke som syns i många kanaler sätter man smarta hem-lösningar på kartan på ett tydligt sätt. 2017 var året då LB-Hus, med hjälp av oss, gjorde det möjligt för alla som bygger nytt hus att få ett smart hem! Det är stort, menar Martin Strandqvist, teknisk chef och medgrundare av Compare-IT”

_____________________________________________________________

”De senaste åren har vi satsat på att renodla vårt erbjudande – mest hus för pengarna – och stärka anknytningen till våra rötter, samtidigt som vi tar steget in i framtiden, säger Lars Westling, marknadschef på LB-Hus. Som ett led i detta letade vi efter en partner som kunde erbjuda en konsumentanpassad produkt för smart hem-lösningar. Och vi fastnade för Compare-IT som lyckats skapa ett banbrytande system som alla kan förstå eftersom det både är användarvänligt och säkert att integrera. Vi har faktiskt inte hittat någon annan aktör som tagit fram en smart-hem-lösning som fungerar som en standardisering. Att vara först ut att standardisera lösningen, i småhusbranschen, känns lika spännande som självklart för oss.”

LB-Hus för utvecklingen och kundförväntningarna ett stort steg framåt genom att erbjuda smart hem som standard i alla sina villor. LB-Hus tar stafettpinnen i racet mot det smarta hemmet och vi kan utgå ifrån att fler småhustillverkare kommer att följa efter. För vem vill att den nybyggda villan skall vara osmart?

För ytterligare information:

Kerstin Lindqvist Toms VD, Compare-IT Nordic AB Telefon: 0733-190 630 E-post: kerstin@compare-it.se

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Comments


bottom of page