top of page

Ny solcellsanläggning uppförd på det Kungliga Slottet

OurLiving har i samarbete med BayWa r.e. Solar Energy Systems GmbH levererat en solcellsanläggning under augusti månad till Statens fastighetsverk (SFV), uppförd på det Kungliga slottet i Stockholm. Uppdraget omfattar 745 st solcellspaneler om 301 725 W.


OurLivings dotterbolag Solarfuture i Sverige AB har uppfört anläggningen och solcellspanelerna är monterade med montagesystem och smarta tekniska lösningar från den tyska tillverkaren Novotegra GmbH. Entreprenaden innefattar den senaste tekniken för växelriktare levererade av SMA Solar Technology AG. Anläggningen är slutlevererad och planeras anslutas till driften av slottet och det kommersiella elnätet under september 2023. OurLiving och dess samarbetspartners erbjuder tillsammans kompetens och erfarenhet från över 20 års verksamhet inom branschen och integrerar solcellsindustrin i alla delar så som inköp, design, planering och projektering, utförande, övervakning och expertrådgivning.

MIKAEL KARLSSON, VD SOLARFUTURE I SVERIGE AB KOMMENTERAR:

" -Det är med stor stolthet vi kan konstatera att entreprenaden är genomförd på en av Sveriges viktigaste byggnader med de krav som projektet medför. Genomfört uppdrag på Stockholms slott omfattar en speciell hänsyn till miljö, kulturella värden och inte minst arbetsmiljö och säkerhet anpassat till just uppförandet av denna anläggning och byggnad.”

MICHAEL HARRE, VD BAY-WA R.E SOLAR ENERGY SYSTEMS GMBH KOMMENTERAR

- ”Vi är väldigt tacksamma och stolta över att vi har fått bistå med leverans av vårt novotegra befästningsmaterial till befästning av solcellssystem på Stockholms slott. Det har varit ett mycket positivt samarbete med Solarfuture i Sverige AB, som har varit ansvariga för entreprenaden.”Om OurLiving

Om OurLiving OurLiving är ett teknikbolag inom digitalisering av fastigheter och boende. Grunden i bolagets erbjudande är en digital plattform och app som används inom bygg- och fastighetsindustrin. Plattformen och appen täcker olika tillämpningar som t.ex energivisualisering, kommunikationsmodul, inredningsval, bopärm, ärendehantering och bokningsverktyg.

Om BayWa r.e. Solar Energy Systems GMBH

BayWa r.e. arbetar med företag och organisationer över hela världen för att tillhandahålla skräddarsydda förnybara lösningar som minskar koldioxidavtryck och driver ner energikostnaderna. Genom att arbeta 100 % koldioxidneutralt är de också engagerade i sin egen hållbarhetsresa och driver flera initiativ globalt. BayWa r.e. är en föredragen partner för tusentals installatörer och entreprenörer och en ledande global leverantör till marknaden för solenergidistribution.
Comentarios


bottom of page