top of page

Vi välkomnar Eric till teamet på OurLiving!

Med öppna armar välkomnar vi Eric till teamet på OurLiving! Eric har redan varit med oss i drygt ett år under sin LIA-period, men har nu påbörjat sin yrkeskarriär på OurLiving i sin roll som mjukvaruutvecklare!


Hej Eric! Vill du berätta lite om dig själv och din roll på OurLiving?

Självklart! Jag är 23 år gammal och kommer från Ystad. Jag arbetar som utvecklare och jobbar precis som mina kollegor både med front-end och back-end. Jag har varit intresserad av datorer och teknik i hela mitt liv, och därför är det roligt med variationen man får i arbetet som mjukvaruutvecklare, och man får större inblick i hur allting hänger ihop.


Hur kom du i kontakt med OurLiving?

Jag träffade Erik och Gunnar från utvecklingsteamet när de kom till min skola för att presentera företaget. Det var precis när vi skulle börja leta efter praktikplatser inför vår LIA, och jag fastnade för deras presentation av tech-stacken och bestämde mig för att söka mig dit.


Vad fick dig att vilja fortsätta på OurLiving när din LIA var slut?

Under hela lian har jag haft både roliga arbetsuppgifter och trevliga kollegor som jag har trivts väldigt bra med. Jag fick först chansen till sommaranställning vilket jag tackade ja till! Efter ett par veckor gjordes sommaranställningen om till till en tillsvidareanställning. Det känns verkligen roligt att få fortsätta vara en del av teamet!


Kan du berätta om hur en vanlig dag kan se ut för dig som systemutvecklare på OurLiving?

Varje morgon kör vi i utvecklingsteamet vår s.k. ”standup-möte” där vi går genom vad vi gjort dagen innan, vad som ska göras idag och om vi behöver hjälp med något. Det kan till exempel ha kommit önskemål om en ny funktion från en bostadsutvecklare eller någon annan användare som vi diskuterar på mötet, eller så har det kanske upptäckts någon bugg som behöver åtgärdas. Då ser vi till att väga det mot våra andra prioriteringar och delar upp uppgifterna inom teamet.


Efter mötet börjar vi arbeta med våra respektive uppgifter. Ibland vid behov parprogrammerar vi eller diskuterar större funktioner/idéer under möten. Vi kommunicerar även med Teams ifall vi stöter på något problem eller har någon fråga. Det är inte svårt att få tag på hjälp med andra ord.


Vad fokuserar utvecklingsteamet på just nu? Vad kan vi förvänta oss framöver?

För tillfället arbetar jag med att flytta över funktionalitet från vårt gamla back-office-verktyg för bostadsutvecklare etc. till en mer modern lösning som ska bli lättare att använda och lättare för oss utvecklare att underhålla. Vi håller även på att finslipa vår större release vi gjorde tidigare i år.


Vad är det bästa med att gå till jobbet?

Att man vet att man får göra någonting man tycker är roligt och att resultatet ska användas i skarpt läge samt att man får träffa sina kollegor.

Vad gör du när du inte jobbar?

En hel del dator/tv-spelande framför allt.Varmt välkommen till teamet Eric!


Eric Ståhl OurLiving


Utveckling OurLivingComentarios


bottom of page