top of page

Från klassrum till verklighet: Eric och Linus LIA-upplevelse med OurLiving

I oktober 2022 startade Eric och Linus sin LIA hos oss. Båda två kommer från Medieinstitutet i Malmö där de studerar till Front-end utvecklare. Efter ett par lärorika månader hos OurLiving börjar praktikperioden gå mot sitt slut, precis som deras studier.


Hej Eric och Linus! Hur har det varit att ha sin LIA på OurLiving?

Linus: “Det har varit väldigt roligt och lärorikt. Nu känner man sig mer redo att bege sig ut i arbetslivet”


Eric: “Precis, praktiken har spelat stor roll. Det är stor skillnad på att plugga och vara ute på en riktig arbetsplats”.

Vad har ni fått göra under er tid på OurLiving?

Eric: Massa olika grejer. Först la vi mycket tid på att effektivisera back-office för att göra det enklare för användarna. Sen tog vi fram mejlfunktion så att styrelsemedlemmar t.ex. kan ta emot och svara på epost via appen.


Linus: Vi använde oss av både på front end och back-end utveckling vilket var kul. Mejlfunktionen använder sig av AWS vilket var roligt att få använda.


Eric: Ja, det var kul att få arbeta med back-end också. Vi har fått upp ögonen för det nu. Båda kan tänka sig jobba som fullstack i framtiden.


Vad tar ni med från praktiken ut i arbetslivet?

Eric: Kommunikation! Kontinuerlig kommunikation och uppföljning med team-medlemmar är superviktigt. Det gav stor nytta att ha dagliga små möten och diskussioner. Då kunde alla hjälpas åt, ge varandra feedback och på så sätt fortsätta att utvecklas.


Linus: Exakt, utveckling är en levande process som kräver kommunikation. Att kunna kommunicera mot de som inte är så insatta i alla termer inom utveckling är också viktigt att ha med sig och tänka på.


Vad har varit det bästa med er praktik?

Linus: Att få arbetslivserfarenhet och att få utvecklats. Sen har det också varit roligt att få mer och bättre förståelse om hur ett bolags många dela fungerar.


Eric: Jag håller med. Och det känns bra och roligt att ha utvecklat saker som faktiskt används av OurLivings kunder idag.Den 17 maj tar Eric och Linus examen från Medieinstitutet i Malmö. Letar ni efter en eller två färdigutbildade front-end utvecklare kan vi varmt rekommendera Erik och Linus.


Stort lycka till i era framtida karriärer!

Comments


bottom of page