top of page

Intervju med ny styrelseledamot Torbjörn Sahlén

Uppdaterat: 14 dec. 2022


Torbjörn Àr VD för det egna bolaget Ebbvig Transformation och arbetar idag som rÄdgivare och styrelseledamot i ett antal tillvÀxtbolag. Med sig har han över 25 Ärs erfarenhet frÄn sÄvÀl globala B2B-bolag som mindre entreprenörsdrivna bolag.

Torbjörn Àr civilekonom och har en magisterexamen i Internationell Finansiering frÄn Lunds Universitet. För att Àven vÄra aktieÀgare skall lÀra kÀnna Torbjörn bad vi honom svara pÄ ett par frÄgor om sin roll i styrelsen och vad han ser sig kunna tillföra.

PÄ frÄgan hur Torbjörn fick upp ögonen för Compare-IT och varför han valde att investera i bolaget berÀttar Torbjörn att han sedan tidigare jobbar med flera bolag som ligger lÄngt fram inom digitalisering och har en stor utvecklingspotential. Givetvis scannar han av marknaden regelbundet och Compare-IT dök upp pÄ radarn för ett tag sedan som ett lovande och intressant bolag. Efter en analys bekrÀftades hans initiala kÀnsla och dÀrefter sÄ valde Torbjörn att investera i emissionen i somras.

Vad krÀvs dÄ enligt Torbjörn för att lyckas pÄ smarta hem marknaden och vilka förutsÀttningar har Compare-IT jÀmfört med andra aktörer? Man mÄste ha ett erbjudande som Àr tilltalande för alla parter i vÀrdekedjan. FrÄn konsumenten som fÄr ett enklare och sÀkrare hem med bÀttre komfort, till fastighetsÀgare som effektivt kan automatisera en massa funktioner och spara pengar, till installatören som fÄr ett attraktivt komplement till sin installation. Och sÄ miljön förstÄs, lösningen mÄste göra det möjligt att spara energi och förbÀttra miljön. Compare-IT har med sitt fokus pÄ en trÄdbunden koppling ett överlÀgset erbjudande som ger ett mervÀrde för alla inblandade. Man mÄste komma ihÄg att stabilitet, hög tillgÀnglighet i systemet och trygghet Àr helt avgörande. Det fÄr du helt enkelt inte med tveksamma trÄdlösa uppkopplingar. Compare-IT:s lösning med en bas i en sÀker digital trÄdbunden dragning garanterar bÀsta funktionen och levererar dessutom pÄ förutsÀttningarna som nÀmnts. Sen mÄste man vara ödmjuk inför en bransch, som Ànnu inte Àr fullt ut etablerad och det dÀrmed inte finns givna standarder.

Det var utmaningen och möjligheten med bolaget som gjorde att Torbjörn tackade ja till ledamotsrollen. Torbjörn betonar att Compare-IT har ett fantastiskt erbjudande, men att bolaget Àr litet och mycket arbete kvarstÄr. Torbjörn har med sig lÄng erfarenhet av att jobba med utveckling av bolag som befinner sig just i denna situation och betonar att han jobbar med att utveckla framgÄngsrika bolag och att bygga vÀrde. Sina erfarenheter frÄn andra bolag tar han med sig till teamet pÄ Compare-IT. Torbjörn ser framemot att vara med och dela med sig och hjÀlpa Compare-IT att vÀxa och bli ett större bolag, som kan komma kunderna till nytta.

Avslutningsvis vill Torbjörn förmedla att han tycker att Compare-IT Àr vÀlrustat för och ligger i framkant med sitt unika erbjudande för smarta hem, en marknad som bara Àr i sin linda. Att vara en del av och se bolaget vÀxa Àr nÄgot som han verkligen ser fram emot.

bottom of page