top of page

Ny styrelsemedlem: Intervju med Nicola Dolovski!

Uppdaterat: 14 dec. 2022

Vi är mycket glada att få presentera Nicola Dolovski som ny styrelsemedlem hos Compare-IT. Nicola har varit yrkesverksam i mer än 20 år inom försäljning, ledning och styrning av organisationer och människor. Idag är Nicola verksam som Commercial Director på Safeture där han ansvarar för att driva det kommersiella teamet framåt i den positionering som tagits fram. Tidigare arbetade Nicola som försäljningschef på Parkster där han hjälpte företaget att växa från 4 miljoner kronor till över 700 miljoner kronor i omsättning, utsågs till vinnare av DI Gasell 2 år i rad, och ingick i Deloitte Sweden Technology Fast 50.


Varför väljer du att ansluta dig till Compare-IT? Det jag verkligen brinner för är digitalisering av nya branscher. På Parkster fick jag vara med och digitalisera och förändra parkeringsbranschen rejält, vilket var en otrolig framgång på många sätt. Nu jobbar jag på Safeture där vi arbetar mot liknande visioner att digitalisera säkerhetsbranschen. Av samma anledning intresserade jag mig för Compare-IT eftersom fastighetsbranschen, till skillnad från många andra branscher, inte har digitaliserats tillräckligt än. Det triggar igång mig!


Vad kan du tillföra till bolaget? Jag har lång erfarenhet av växande bolag och säljstrategier och kan därför bidra med det kommersiella i affärerna. Dessutom lägger jag stor vikt vid den interna arbetskulturen. För mig är det viktigt att vi tittar på våra värderingar, vår interna kultur och våra ledstjärnor. Dessa håller oss samman och gör att alla på bolaget springer åt samma håll.


Vad är det du ser fram emot mest nu när du är en del av styrelsen? Att arbeta strategiskt för att nå fram till målet. Att kunna bidra till och arbeta med tillväxt, samt att vara med och digitalisera fastighetsbranschen.


Vad tror du krävs för att för att lyckas inom branschen och vilka förutsättningar har Compare-IT jämfört med andra aktörer? Genom sammanslagningen av OurLiving och Compare-IT har vi en tydlig kärnverksamhet, vilket är en riktigt bra grund att stå på. De två bolagen var i grunden väldigt olika, och tillsammans bildar de något väldigt unikt. Med OurLivings tjänster lägger vi till ett ben som Compare-IT verkligen gynnas av. Nu är målet att fortsätta att lägga till fler ben till kärnverksamheten och växa som bolag. Om vi bara väljer rätt strategiska vägar kommer vi att lyckas väldigt bra.


Vad motiverar dig? Att digitalisera en ny bransch motiverar mig väldigt mycket. Att identifiera och lyckas genomföra förändring där det är nödvändigt. Förändring för sakens skull är helt onödigt, men att förändra något där det gör nytta och skillnad motiverar mig mycket.


Var hämtar du inspiration ifrån? Jag hämtar inspiration från olika typer av människor men också att djupare förstå marknaden ger mig massor av olika sorters inspiration och energi.


Vad gör du när du inte jobbar? Jag passar på att njuta av livet så mycket jag kan med både vänner och familj.


Är det något annat du vill tillägga? Det ska bli riktigt, riktigt kul att starta igång den här resan igen. Jag ser verkligen fram emot det!

Vi önskar Nicola varmt välkommen till bolagets styrelse!

Comments


bottom of page