top of page

Lär känna vår systemutvecklare Gunnar!

Gunnars resa på OurLiving började med en LIA-plats som resulterade i en tillsvidareanställning som systemutvecklare. Idag är Gunnar en given del av utvecklingsteamet och jobbar dagligen med fullstack-utveckling som innefattar allt från framtagning av användargränssnitt till att skapa och använda databasstrukturer.


Hej Gunnar! Vill du berätta lite mer om dig själv?

Jag är 28 år och kommer ursprungligen från Lycksele i Västerbotten. Jag har en utbildning i frontend-utveckling men jobbar idag med fullstack. Innan jag började på Ourliving jobbade jag med skogsvård & organiserade e-sports event via mitt League of Legends community som jag grundade 2011 och som idag har över 39 000 svenska medlemmar.


Mina största intressen är Snowboard, gaming och programmering. Tyvärr finns det inte så mycket snö i Malmö så jag har börjat åka skateboard i stället.


Kan du berätta om hur en vanlig dag kan se ut för dig som systemutvecklare på OurLiving?

Varje morgon startas med ett standup-möte vilket innebär att man ska stå upp hela mötet för att inte bli för bekväm eller dra ut för mycket på mötet. Under standupen går vi i utvecklingsteamet igenom vad vi gjort under gårdagen samt vad vi ska göra idag och om vi har stött på några problem. Sen är det bara att knappa på fram tills man slutar!


Du hade din LIA hos OurLiving - Hur minns du din tid?

Jag började min LIA hos Ourliving i september 2020 och hade totalt 8 månader av praktik under två perioder fram till maj 2021 då jag blev erbjuden jobb hos OurLiving. Uppgifterna under första perioden var isolerade och mycket fokus på front end. Jag och min klasskamrat som också hade praktik hos OurLiving hade mycket frihet att ta beslut och påverka struktur och flöden. Under andra perioden fick vi mer ansvar och fick bland annat ta fram en PWA-version av appen och förbättra hur vi hämtar data så att appen upplevs snabbare.


Vad fick dig att vilja fortsätta på OurLiving när din praktik var slut?

Teknikstacken (react, typescript & node) som Ourliving har är precis den jag vill lära mig mer av och bli bättre på. Dessutom är kollegorna otroligt trevliga.


Det har hänt ganska mycket under de åren du har varit på OurLiving – Hur upplever du den förändringen?

Ja, bara några månader efter jag börjat på Ourliving blev vi uppköpa av Compare-it som senare bytte namn till just Ourliving. Det var lite läskigt i början, men det löste sig jättebra och dom nya kollegerna är också supertrevliga och jag jobbar fortfarande med samma saker som innan vi blev uppköpta.


Vad fokuserar utvecklingsteamet på just nu? Vad kan vi förvänta oss framöver?

Just nu jobbar vi för fullt med att få ut den nya versionen av Ourliving Appen som kommer att gå att köra båda i webbläsaren, samt i mobilen som App eller PWA.


Utvecklingsteamet har nyligen startat ett koncept kallat för CODE – Vad är det för något?

CODE - Coffee & Demo som det står för är ett kort möte varannan vecka där vi i utvecklingsteamet bjuder in alla anställda hos Ourliving till lite kaffe och demo. CODE är i första hand en trevlig fika med våra kollegor och i andra hand ett forum där vi kan visa upp nya saker vi byggt, där alla kan få ställa frågor och känna att alla hänger med på vad vi i utvecklingsteamet arbetar med. Det var våran CTO Igor som kom med förslaget att ha kaffe och demo och vi tyckte det var en rolig grej. Nu har vi till och med fixat en logga samt tröjor till mötena.


Det är snart jul – hur ska du spendera julen?

Jag kommer åka upp till min familj i norra Sverige och fira jul med dom. Förhoppningsvis får jag också göra massa aktiviteter i snö!
Är du nyfiken på att lära känna fler av våra medarbetare? Klicka då HÄRComments


bottom of page