top of page

Underhåll och Att göra-listan

Uppdaterat: 13 mars 2019


I OurLiving finns ett färdigt underhållsbibliotek med en rad förslag (från proffsen) på underhållsåtgärder som krävs för en bostad, hus eller lägenhet. Det kan vara allt från rengöring av köksfläkten till inoljning av träbänkskivan.


Om du köpt en ny bostad från en bostadsutvecklare eller hyr från en hyresvärd som är partner med OurLiving, kan du redan från början ha fått underhållsåtgärder inlagda i din Att göra-lista.


hjälpreda
Att göra lista till din Bostad

Symbolknappen Underhåll för Min bostad

Tryck på symbolknappen Underhåll för Min bostad. Här finns alla underhållsförslag för din typ av bostad.Symbolknappen Underhåll för en Inventarie eller Byggnadsdel

I Underhåll för en inventarie eller byggnadsdel är urvalet av förslag filtrerat på typ eller funktion. Det är därför viktigt att ange en relevant typ eller funktion, t.ex. 'Köksfläkt' för att underhållsförslaget 'Rengör köksfläkt' ska visas. Vissa funktioner har inte några färdiga förslag på underhållsåtgärder.

Leta i biblioteket och lägg direkt till aktiviteten i din egen Att göra-lista enligt följande:

  • Tryck på underhållsåtgärden för att läsa Beskrivningen och tryck på knappen [Lägg till i min Att-göra-lista] som finns längst ner i vyn

  • alternativt tryck direkt på pluss-tecknet till höger om underhållsförslaget

  • Gör ev ändringar av föreslaget datum, intervall, påminnelse etc och tryck Spara. Uppgiften har därmed lagts till i din Att göra-lista.


Att göra-listan

Att göra-listan når du via symbolknappen i funktionsmenyn längst ner på sidan.


OurLiving Lista
OurLiving-appen att-göra-lista

Här lägger du upp alla aktiviteter som har med ditt boende att göra, t ex underhåll och saker som behöver ordnas. Har du valt en åtgärd från underhållsbiblioteket så finns redan tidpunkter för återkommande aktiviteter inlagda. Lägger du till en egen aktivitet (med pluss-tecknet längst upp till höger) behöver du inte schemalägga din aktivitet, men då får du heller ingen påminnelse.Klarmarkering innebär att nästa tidpunkt för en återkommande aktivitet beräknas och läggs upp i Att göra-listan. Avklarade aktiviteter loggas och kan ses genom att trycka på Visa slutförda uppgifter.


Push-notiser i mobilen

OurLiving-Push notiser
OurLiving Push-notiser

Med smarta påminnelser i mobilen (sk 'push-notiser') får du full koll när det är dags för en åtgärd! I en påminnelsenotis kan du visa aktiviteten, markera aktiviteten som avklarad eller 'snooza' den 1 dygn i taget.
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page