top of page

VästkustStugan AB och Borohus AB väljer smarta paket från Compare-IT

[et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.10.1″ custom_margin=”0px|||” custom_padding=”0px|||”][et_pb_row _builder_version=”3.10.1″ custom_margin=”0px|||” custom_padding=”0px|||”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.10.1″ text_text_color=”#3b3b3b”]

Västkuststugan AB med varumärket VästkustVillan samt dotterbolaget Borohus AB har valt att sätta in Compare-IT:s smarta hem paket som standard i sina villor och fritidshus.

Efter noggrann utvärdering och jämförelse med andra smarta hem lösningar föll valet på Compare- IT. Flexibiliteten i systemet samt enkelheten i installationsprocessen var avgörande. För slutkunden innebär det trådbundna systemet en trygghet och grundfunktionalitet i elinstallationen men i kombination med friheten att välja trådlösa kompletteringar som t ex Ikeas Trådfri lampor och Philips Hues lampor.

VästkustStugans Marknadschef Leif Litzell kommenterar:

Vår utgångspunkt är att varje kund är unik och att alla har olika tycke och smak och ambitionen är därför att ge våra kunder största möjliga valfrihet och flexibilitet. Detta genomsyrar hela vår verksamhet och gäller även vid vårt val av smarta hem lösning. Compare-IT har den robusta plattform, som erbjuder en trygg grundfunktionalitet men med möjlighet för kunden att enkelt anpassa sitt system och själv bygga ut och komplettera med vad framtiden har att erbjuda inom IoT – Internet of Things.

Compare-IT:s VD Kerstin Lindqvist Toms kommenterar:

Vi är väldigt tacksamma och stolta för det förtroende vi fått från ännu en hustillverkare genom detta avtal. VästkustStugan och Borohus är anrika svenska hustillverkare, som noga överväger sina erbjudande gentemot marknaden. Genom detta beslut har man tagit steget in i framtiden och allt som erbjuds inom IoT-världen. Vi ser mycket fram emot utvecklingen tillsammans.

Fokus för paketen är trygghet och frihet för kunden. I lösningen ingår rök- och branddetektorer samt vattenavstängning. Utöver att sätta in lösningen som standard i villor och fritidshus kommer man även i utvalda grupphus, i form av radhus/parhus, att erbjuda samma lösningar. Fram till dess att lösningen levereras som standard, fr o m 1 juni 2018, kommer kunder att kunna välja lösningen som tillval. Uppskattningsvis innebär avtalet ett årligt ordervärde på mer än 5 MSEK. Leverans av systemen beräknas ske ca 6-12 månader efter försäljning.

VästkustStugan och Borohus är två av Sveriges äldsta varumärken och mest framgångsrika trähusföretag med kontor och produktion i Mjöbäck. Bolagen tillverkar villor, fritidshus och grupphus. Företagets affärsidé är att erbjuda flexibla boendelösningar med hög kvalité. Bolaget levererar ca 300 styckehus samt 300 grupphus per år.

Compare-IT har därmed kontrakterat hustillverkare som gemensamt levererar totalt ca 940st hus årligen. Detta motsvarar drygt 7% av den totala marknaden för nybyggnation av småhus. Enligt SCB påbörjades byggnation av 12 950 småhus under föregående år.


För ytterligare information:

Kerstin Lindqvist Toms VD, Compare-IT Nordic AB Telefon: 0733-190 630 E-post: kerstin@compare-it.se

Jeanette Andersson Ordförande, Compare-IT Nordic AB Telefon: 0733-181 982 E-post: jeanette@compare-it.se

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Comments


bottom of page