top of page
projects_lgreen.jpg

Referens Digital kund- och boendeplattform

peab_logo.png
Peab bostads samarbete med OurLiving

Peab bostad har använt sig av OurLivings plattform för flera olika projekt. Varje enskilt projekt har använt sig av olika funktioner beroende på det inviduella projektets behov. Gemensamt för alla är däremot OurLivings digitala bopärmar som levereras direkt till bostadsköparna vid inflyttning. 

Brf Gamlestads Brygga - Göteborg

Det första och inledande samarbetsprojektet tog fart redan 2020 och gällde Brf Gamlestads Brygga i Göteborg. Till projektet beställde Peab våra storsäljande digitala bopärmar samt kommunikationsverktyget som hjälper till att stärka relationen och kundnöjdheten hos kunderna.

 

Projektet gällde 117 bostäder där samtliga hushåll fick varsin digital bopärm levererad till sig baserat på inventarierna i sin specifika bostad. Genom kommunikationsverktyget kunde Peab Bostad kontinuerligt informera bostadsköparna under projektets uppbyggnadsfas, för att sedan lämna över verktyget till bostadsrättsföreningens boende styrelse. Än idag använder bostadsrättsföreningens styrelse detta verktyg, och kommunicerar med sina medlemmar genom OurLivings plattform och app.

 

Läs mer om våra brf-funktioner här

Skärmavbild 2022-12-01 kl. 14.14.47.png

Brf Gamlestads Plaza - Göteborg

brf gamlestads plaza.jpeg

I november 2022 flyttade den första etappen in i Peabs präktiga projekt Brf Gamlestads Plaza, som byggts i expansiva Gamlestaden i Göteborg. Totalt består projektet av 75 bostadsrätter där Peab har använt OurLivings tjänster för digitala bopärmar, kommunikationsverktyg samt plattformens bokningsfunktion. 

Peab använde bl.a. bokningsfunktionen under vinterns intensiva veckor av inflyttning. De nyinflyttade fick då möjlighet att boka en tid för två timmar privat hissbokning genom OurLivings plattform. Detta för att effektivisera och förhindra köer som ofta uppstår under dagarna av inflytt.

 

Brf Gamlestads Plazas boende Brf-styrelse kommer nu att att fortsätta använda plattformen för boendekommunikation, bokning av gemensamma utrymmen, och många andra användbara funktioner som hjälper styrelsen i deras informativa och administrativa arbete. 

 

Besök Peabs projektsida här för att läsa mer om Brf Gamlestads Plaza

Brf Rabarberlunden - Skövde

Brf Rabarberlunden i Skövde består av 25 radhus där inflyttningen påbörjades i oktober 2022. Samtliga hushåll har vid inflyttning fått tillgång till sin inviduella digitala bopärm baserat på de olika inventarierna i respektive lägenhet.

 

Strax innan inflyttning öppnade Peab även upp bokningsfunktionen så att bostadsköparna fick möjlighet att boka en flyttbilsplats under ett par timmar åt gången – allt för att underlätta flyttprocessen och för att undvika trängsel vid in- och utfart.

rabarberlunden skövde.jpeg
Skärmavbild 2022-12-01 kl. 14.20.41.png

Brf Vevaxeln - Trollhättan

I juni 2022 signerades ett stort och spännande samarbete mellan Peab bostad och OurLiving - Brf Vevaxeln i Trollhättan. Projektet beräknas stå klart vid årsskiftet 2024/2025 och kommer att bestå av 33 lägenheter. Hela tanken med Brf Vevaxeln är att kombinera det klassiskt tidlösa med smarta moderna lösningar som gör vardagen lite enklare. Därför kommer Peab att använda OurLivings plattform, både för digitala bopärmar och kommunikationsverktyg, men också funktioner för det smarta hemmet så som Hemma/Borta funktionen som gör det enkelt att stänga av både el- och vatten varje gång den boende lämnar sin lägenhet.

 

Det smarta hemmet kommer ge de boende möjlighet att styra sin belysning och elektroniska inventarier direkt i OurLiving appen. Läs mer om projektet på Peabs hemsida

 

Projektet och avtalet är villkorat med investeringsförbehåll och att fastigheten faktiskt uppförs och slutgiltigt beslut tas i slutet på 2022 eller i början på 2023.

bottom of page