top of page

Outnyttjad mark? Därför är solceller fördelaktigt!

En stor del av Sveriges jordbruksmark är outnyttjad, varav många hektar skulle kunna användas till att producera förnyelsebar energi.Om du äger ett markområde som står outnyttjad, kan du använda den för att bygga en markanläggning med solceller. Det finns många slagkraftiga fördelar med att investera!


Generera passiv inkomst

Genom att investera i solenergianläggningar på din oanvända mark kan du generera passiv inkomst från elproduktion. Solpaneler är extremt hållbara och kräver minimalt underhåll, vilket innebär att du kan få regelbundna intäkter utan större ansträngning.

Stärk ditt företags image

Genom installation av solceller kan en lantbrukare stärka sin image som en ansvarstagande och hållbar företagsägare, som aktivt bidrar till att minska koldioxidutsläpp och främjar förnybar energi. Det visar också att lantbrukaren är ekonomiskt medveten och vill säkerställa långsiktig energisäkerhet, vilket kan öka förtroendet hos samhället och potentiella affärspartners.

Diversifiera din verksamhet

Om du redan är lantbrukare och har erfarenhet av markförvaltning, kan solenergi vara en spännande möjlighet att diversifiera din verksamhet. Det kan också vara en försäkring mot svängningar i jordbruksmarknaden.

Skapa lokala jobb

Byggandet och underhållet av solenergianläggningar skapar arbetstillfällen i ditt lokala samhälle. Detta stärker ekonomin och stödjer hållbar tillväxt.

Minska energiförbrukningen

Om du har en stor markägodel kan du använda en del av den för att bygga en solenergianläggning som genererar el för din egen användning. Detta kan minska dina energikostnader betydligt.

Bidra till en mer hållbar värld

Genom att producera solenergi hjälper du till att minska beroendet av fossila bränslen och minskar utsläppen av växthusgaser. Du spelar en viktig roll i kampen mot klimatförändringarna och bidrar till en renare planet för framtida generationer.


Vidare erbjuder den svenska regeringen olika former av stöd och incitament för solenergiproduktion, inklusive skatterabatter och subventioner. Tänk på att samarbeta med erfarna solenergiföretag för att dra nytta av deras kunskap och resurser.


Är du lantbrukare i Sverige och vill göra en positiv inverkan på miljön samtidigt som du ökar din ekonomiska framgång? Överväg att utforska solenergi som ett alternativ. Det är en vinn-vinn-situation för både dig och vår planet!


Låt oss tillsammans arbeta för en hållbar framtid genom att omvandla oanvänd mark till solkraftverk. Har du frågor eller tankar om detta ämne? Kontakta oss för en vidare diskussion!





outnyttjad mark solceller


bottom of page