top of page

Det Kungliga Slottet lägger rekordbeställning

Vi är otroligt stolta och glada över att Statens Fastighetsverk har tilldelat Solarfuture det prestigefulla uppdraget att uppföra en solcellsanläggning på Stockholm slott!

Uppdraget innebär att det kungliga slottet mer än fördubblar sin befintliga solcellsyta med ytterligare 300 kW och 743 st solcellsmoduler om ca 1 500 kvadratmeter. Det är den hittills största beställningen som Solarfuture har tagit sig an, och vi alla ser fram emot att påbörja det här prestigefyllda uppdraget. Affären inleds under december med de första leveranserna för att slutlevereras under sommaren 2023.


Läs nyheten på Solarfutures hemsida

Kung Carl XIV Gustaf var med uppe på taket av Stockholm slott när solcellerna började installeras 2018. Bild tagen från en artikel av DI. Foto:Jessica Gow/TT.

HENRIK JARL, VD OURLIVING KOMMENTERAR:

-”Det här är den största affären i bolagets historia och det visar att vi i gruppen tar stora steg i våra tillväxtambitioner. Att driva hållbarhetsfrågor och att få göra det tillsammans med Statens Fastighetsverk via det Kungliga Slottet och H.M. Konungens officiella residens känns extra viktigt.”

MIKAEL KARLSSON, VD SOLARFUTURE I SVERIGE AB KOMMENTERAR:

-”Detta är ett fantastiskt spännande uppdrag för oss på Solarfuture i Sverige AB där vi får vara delaktiga i att tillsammans med våra kunder bidra till en hållbar framtid. Miljö- och energifrågorna är oerhört viktiga för framtiden och dessutom är en smart och ökad användning av förnyelsebar energi avgörande för vår samhällsutveckling.”

OurLiving tillträder preliminärt Solarfuture i Sverige AB den 30 december. Läs hela pressmeddelandet här.Besök Solarfutures hemsida här

Gå tillbaka alla våra nyheter

Comments


bottom of page